08 maaliskuuta 2023

Farmer Gracyn tilaus saapui

Tilasin Hollannista Farmer Gracylta jälleen sipuleita ja juurakkoja. Tein tilauksen 6.2. ja 6.3. se saapui kotiin. Olen tilannut sieltä aikaisemminkin ja kasvit ovat olleet hyväkuntoisia ja lähteneet hienosti kasvuun.

Tälläkin kertaa kaikki olisi mennyt kuin Strömsöössä ikään, mutta Suomen päässä PostNordin kotiintoimitus jätti melkoisesti toivomisen varaa. Paketin toimitusajaksi ilmoitettiin 16.30 - 22.00. Meillä oli koko tuon ajan joku kotona vastaanottamassa pakettia. 

Yllätys olikin melkoinen, kun kylässä ollut poikamme lähti kotiin kahdeksan maissa ja huuteli oven avattuaan, että rappusilla on joku paketti. Siinä vaiheessa meinasin saada hepulin. Toimitustiedoista selvisi, että paketti oli toimitettu klo 18.45 eli jätetty sievästi ulko-oven viereen rappusille suoraan ovikellon alle. Ja ulkona oli maanantai-iltana yksitoista astetta pakkasta!

PostNord sai kyllä kiukkuista palautetta, mutta siinä kaikki. Pyysivät ottamaan yhteyttä tuotteet myyneeseen firmaan ja sieltä reklamoitaisiin tarvittaessa heitä. Näin teinkin ja lähetin sähköpostia Farmer Gracylle. Sieltä vastattiinkin nopeasti ja kehotettiin tarkkailemaan tilannetta. Eli jos kasveissa näkyisi missään vaiheessa merkkejä paleltumisesta, he lähettäisivät uudet. Hienoa palvelua!

Onneksi laatikko oli niin täynnä, että paketit suojasivat toisiaan pakkasessa. Ja onneksi poikamme sattui lähtemään juuri silloin. Muuten paketti olisi jäänyt varmaan koko yöksi ulos, ja olisin ihmetellyt miksei sitä toimitettukaan. 

Saatuani tänään huojentavan vastauksen Farmer Gracylta, olen tutkaillut kasveja läpi ja uskalsin alkaa laittaa niitä ruukkuihin. Ihan kaikkia en ole vielä ehtinyt availemaan, mutta olen jo tässä vaiheessa hyvin huojentunut. Ainakaan vielä ei ole tullut yhtään katastrofia esiin pussukoista.

On siinä muutama pussi...

Tilasin kolmea eri saksankurjenmiekkaa 'Sky Fire', 'Red Ginger' ja 'Royal Satin'. Lisäksi tuli sulkapiiska 'Little Spire', daalia 'Dahlegria Bicolore', salvia 'Madeline' ja kreikanakantti. Teen kasveille tällaisia laminoituja nimikortteja, jotka on helppo tuikata ruukkuun tai kukkapenkkiin. Muistaa paremmin mitä on mihinkin laittanut kasvamaan.


Muutaman liljankin tilasin. Puulilja 'Pretty Woman' ja aasianlilja 'Nightrider' ovatkin jo entuudestaan tuttuja. Niitä löytyy jo pihasta. Orienpet 'Montego Bay' oli pakko ottaa ihan herkullisen värinsä vuoksi. Samoin taisi käydä orientaali 'Apricot Star' in kanssa. Rakastan oranssia ja muutenkin lämpöiset sävyt puhuttelevat minua.

 
'Apricot Star' in sipulit olivat hyvän kokoisia ja kiinteitä.


Daalia 'Dahlegria Bicolore'n mukulat. Näitä täytyy liotella ennen istutusta.


Kreikanakantin yksi juurakko oli ihan valtava ja kaksi muuta pienempiä.


Puulilja 'Montego Bay'n sipulit pääsivät ämpäriin kasvamaan.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!