30 huhtikuuta 2023

Viherpeukaloiden tilaus saapui 28.4.2023

Sorruin tilaamaan Viherpeukaloilta pääsiäisenä (9.4.23) paria liljamixiä. Enhän minä näitä olisi tarvinnut, eikä uusille liljoille tilakaan enää olisi, mutta...

Tilauksessa oli:

Perhelilja mix 25 kpl:
5 x puulilja 'Corcovado'
10 x matala värililja 'Happy Heart'
10 x värililja 'Kent'

Pörriäisten liljasuosikit 11 kpl:
5 x kuningatarlilja 'Black Beauty'
3 x pellavalilja
3 x valkoinen varjolilja



Koko tilaus.


Puulilja 'Corcovado' n sipuleita.


Kuningatarlilja 'Black Beauty' n sipuleita. Kuningatarlilja on heikinliljan (Lilium henryi) ja orkidealiljan (Lilium speciosum) risteytys. 


Valkoinen varjolilja viime kesältä omasta pihasta. Nämä suorastaan hehkuvat illan hämärässä.


Pellavalilja (Lilium pumilum) on luonnossa niin kirkkaan punainen, että silmiin sattuu. Nämä yksilöt kukkivat minulla viime kesänä ruukussa ja syksyllä siirsin perennapenkkiin. Pellavalilja on valitettavan arka ja sen säilyminen talven yli on hieman epävarmaa. Siksi tilasin lisää, että saan varmasti kukkivia pellavaliljoja myös tänä kesänä. Siemenestä olen laitanut myös kasvamaan, mutta niiden kukintaa joutuukin sitten odottamaan vuosia.


Värililja 'Kent'. En yleensä pidä kauheasti valkoisista kukista, mutta tämä jotenkin hurmasi minut. Aivan ihana lilja, joka sopii hyvin kaveriksi värikkäämmille liljoille. Se kukki viime kesänä upeasti. Niinkuin kaikki muutkin liljat.



Matala värililja 'Happy Heart'. Kuva viherpeukaloiden sivuilta.


Puulilja 'Corcovado'. Tämän liljan takia oikeastaan tein tilauksen. Toivottavasti ei ole pettymys. Värit voivat aina poiketa kovastikin kuvaston väreistä. Kuva Viherpeukaloiden sivuilta.



Kuningatarlilja 'Black Beauty'. Kuva Viherpeukaloiden sivuilta.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!