15 maaliskuuta 2023

Maaliskuun puoliväli

Olen aikaisemmin harrastanut sisällä tapahtuvaa esikasvatusta todella maltillisesti tilanpuutteesta johtuen. Tänä keväänä mopo on hieman karannut käsistä.

Syyskylvöjä tein marraskuun puolivälissä kylmälavaan ja tietysti talvikylvöjä helmikuun alussa muovilaatikoihin ulos.


Taimikerrostalo.


Eilen koulin pikkuruiset pallomatarat, iisopit ja yrtti-iisot. Yrtti-iisoja oli itänyt peräti kolme kappaletta. Voi olla, että olin kylvänyt lähinnä siementen suojakuoria. Välillä niinkin on käynyt omia siemeniä käyttäessä. Laitoin eilen uuden satsin. Iisoppi oli itänyt hyvin, mutta en tiedä mikä aiheutti osan taimien 'näivettymisen'. Taimipoltetta kenties. Siksi tuli koulittua ne noinkin pieninä. Ajattelin kokeilla, josko kouliminen mullanvaihtoineen auttaisi.


Pallomataran pikkutaimet on kyllä nättejä.


Jaloängelmätkin alkavat olla koulintakokoisia.

Samettikukat tuli laitettua pikkuisen liian aikaisin (5.3.) Näiden kanssa voi tulla ongelma, jos kevään tulo venyy kovasti.

Tomaatit ovat itäneet hyvällä prosentilla. Pensastomaatti 'Balkonzauber', kirsikkatomaatti 'Tiny Tim' ja luumutomaatti 'Principe Borghese'.

9.3. purkitetut sulkapiiskan juurakot ovat alkaneet osoittaa elonmerkkejä.


Purjo 'Blaugrüner Winter' vaatisi jo myös pientä trimmausta. Osan olen jo napsinut lyhyemmäksi, niin vahvistuvat. Yleensä teen tämän lyhennyksen koulimisvaiheessa. Purjon taimet näyttävät hauskoilta, kun siemen jää killumaan tuonne latvaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!