29 maaliskuuta 2024

Purjojen parturointia ja koulintaa


Olen laittanut kahta eri purjoa kasvamaan, 'Herbstriesen 2' ('Hannibal') ja 'Blaugrüner Winter'. Kumpikin kestää hyvin kylmää ja jopa pakkasta eli syksyllä voi antaa olla maassa lumen tuloon asti. Monesti olen purjosadon korjannut vasta muutaman pakkasyön jälkeen. Säilön purjot pilkkomalla ne huuhdeltuina pakastimeen. Rakastan purjoa ja miedon makuisena se sopii mielestäni hyvin monenlaisiin ruokiin.


'Blaugrüner Winter'.
Kylvetty 16.3.24 ja itäneet 21.3.24.


Tänään oli parturipäivä.


'Herbstriesen 2'.
 Kylvetty 2.3.24 ja itäneet 6.3.24.
Tänään 29.3. koulinta.


Tein taas purjokääretorttuja.
 Sanomalehti taitellaan kolmeen osaan, kostutetaan ja lisätään ohut kerros multaa.
Purjon taimet asetellaan reunaan siten, ettei kasvupiste jää mullan alle.
Kasvupiste näkyy yleensä haarakohtana purjon varressa.


Sitten lehden alareuna taitetaan mullan päälle, kostutellaan tarvittaessa lisää
 ja aletaan kiertää varovasti rullalle. Ei liian kireälle.


Valmiin rullan voi laittaa vaikka sopivan kokoiseen ruukkuun tai muuhun astiaan.
Tarvittaessa reunan voi teipata tai laittaa kuminauhan,
jotta rulla pysyy paremmin koossa.


Valmiit rullat pääsivät basilikoiden seuraan kasvilampun alle.
 Kolmessa rullassa on yhteensä noin 42 purjontainta,
joten aika kivasti tämä konsti säästää tilaa.
 Olen testannut tätä keinoa aikaisemminkin ja mielestäni ihan hyvällä menestyksellä.
Ainoa haittapuoli on paperin muuttuminen ajan kuluessa ikävän näköiseksi,
 kun rullia täytyy kuitenkin kastella.


















 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!