Satavuotiaan sylissä -blogin Anna listasi postauksessaan "Kirjahyllyni A-Ö" lukemiaan kirjoja, ja se olikin aivan ihana juttu. Sitä lukiessani sain ajatuksen, että voisin kerätä omia puutarhakirjojani yhteen postaukseen.
Nykyään tulee tietysti haettua paljon tietoa netistä. Mutta sen verran minä rakastan paperia ja painettua sanaa, että kirjoista en ihan hevillä luovu. Puutarhakirjoja minulla on ympäri huushollia ja niiden keräilyssä olikin aika homma. Kaikki eivät varmaan edes löytyneet, mutta tärkeimmät ainakin. Jotkut kirjoista eivät nyt ole ihan suoranaisesti puutarhakirjoja, mutta jollain tapaa kasveihin tai puutarhatouhuun liittyviä kuitenkin. Osan kirjoista olen ostanut uusina, useimmiten alennusmyynneistä, ja osan olen hankkinut divareista ja kirpputoreilta. Mitään yhtä ehdotonta lempikirjaa minulla ei ole. Tai no, ehkäpä se yksi tuolla alempana selviää.
Kirjat eivät ole tässä missään tietyssä järjestyksessä. Olkaapa hyvä, tervetuloa vilkaisemaan minun pientä puutarhakirjastoani:
![]() |
Kaikista perennakirjoista pidän kovasti. |
![]() |
Tuo heinäkirja on ihana. |
![]() |
Ikivanha Valittujen palojen Puutarhan vuosi -kirja tuli talomme mukana ja se on ollut kovasti ainakin alkuaikoina käytössä. |
![]() |
Nämä ovat kaksi oikeaa haaveilukirjaa. |
![]() |
Tässä on kaksi todella paljon luettua kirjaa. |
![]() |
Tämän sain lahjaksi, kun Jyväskylän puutarhaseura kävi pihassamme vierailulla. Aivan ihana kirja, jossa on esitelty seuralaisten puutarhoja. |
![]() |
Nämä ovat kalleimpia aarteitani. Varsinkin tuo keskimmäinen, jonka on kirjoittanut varsinainen martagonguru Eugene Fox. Martagonliljat ovat minun rakkaimpia puutarhakasvejani! |
![]() |
Tässä ovat huonekasvikirjani. Viimeisin hankintani on vasemman alakulman Koti kukkii -kirja antikvariaatista kokonaista 3,60 euroa! |
Minkälaisia kasviopuksia sinulta mahtaa hyllystä löytyä vai oletko kenties aivan tyystin netin käyttäjä?!
Hyvänen aika, en voinut kuvitellakaan, että edes on olemassa näin paljon kivoja puutarhakirjoja. Suuret kiitokset kiinnostavasta esittelystä! Minä en jaksa selata nettiä, vaan aina, kun kaipaan ideoita ja mielenkohennusta, otan puutarhakirjan syliini selattavaksi. Minulla on vain kolme noista Sinun esittelemistä kirjoista. Monista kiinnostuin, erityisesti "korvan taakse" laitan nuo Arboretum Mustilan ja Linda Peltolan Viherpuutarha -kirjat. Lisäksi painan mieleeni nuo ötökkäkirjat. Kun tykkään valokuvata pikkuolioita, niin olisihan se mukava tietää, keitä ne ovat. Minulla on pari pikkukirjaa ja "pelikortit" luonnonkasvien tunnistamiseen, mutta sehän onkin jo eri juttu. Kiitokset vielä kerran Liisa tästä jutustasi!
VastaaPoistaKiva, jos tykkäsit😊Inspiroiduin kovasti sinun postauksestasi! Puutarhakirjat ovat oikeita hyvänmielen kirjoja. Ymmärrän täysin, jos haet niistä mielenkohennusta. Ötökät ja ötökkäkirjat kuuluvat mielestäni hyvin tiiviisti mukaan puutarhailuun.
PoistaNo on sinulla melkoinen valikoima! Sama täällä, etsin tietoa mieluimmin kirjoista. Ja suosikkikirjoista myös tieto aika äkkiä löytyy, kun tietää, mistä etsiä – ja mistä kirjasta. Kirjan huono puoli on se, ettei hakusanoilla voi etsiä. Jos tietokirjassa ei ole hakemistoa, on se lähes yhtä tyhjän kanssa – hakemiston pitäisi olla lakisääteinen.
VastaaPoistaMoni noista kirjoista löytyy täältäkin, tai on joskus löytynyt, sillä laitan kirjoja myös paljon kiertoon, jos en niitä käytä. Lempparipuutarhakirjoista en kyllä luopuisi edes aseella uhattuna. Mukavan paljon sinulla on myös vanhempia kirjoja.
Arvaan, että sinultakin kirjoja löytyy😉Jos kotona ei ole kirjoja, tuntuu koti kovin autiolta!
PoistaOnpa sinullekin noita puutarhakirjoja kertynyt, samoin tänne meille ja niistä en hevin luovu, vaikka netistäkin yhtä ja toista löytyykin. Jokunen samakin kirja meiltä molemmilta löytyy. Kyllä kirja on aina kirja!
VastaaPoistaOnhan noita kertynyt. Puutarhakirjoista on kamalan vaikea luopua. Tai oikeastaan kirjoista yleensäkin. Kyllä kirja on aina kirja, olen samaa mieltä😊
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMinultakin löytyy puutarhakirjoja vähän joka lähtöön. Suurimman osan niistä olen saanut vuosien varrella mieheltäni lahjaksi ja vain muutaman kirjan hankkinut itse. Monta noista esittelemistäsi kirjoista löytyy myös minun kirjahyllystäni.
VastaaPoistaOnpa ihanaa saada lahjaksi puutarhakirjoja😍Miehelläsi taitaa olla hyvä aavistus kiinnostuksesi kohteesta!
PoistaHieno kokoelma ja kuten arvaat täältäkin löytyy todella monta. Minä käytän paljon kuukirjaa hyödykseni . Lauantaina kylvin siemenet neitsyn päivän merkeissä .
VastaaPoistaUskon, että löytyy😊Täytyisi tutustua tarkemmin tuohon kuun mukaan viljelyyn. Tunnen monia, jotka sitä harrastavat!
PoistaKattava kokoelma. Aika monta itsellekin tuttua kirjaa. Tuon Foxin martagon-kirjan ottaisin mielelläni, jos vain jostain löytäisin.
VastaaPoistaLöytyi näitä kootessani hyllystä monta kirjaa, joita en edes muistanut omistavani😄Tuon martagonkirjan olen tilannut jenkeistä asti. Todella huonosti oli ainakin aikaisemmin mistään saatavilla.
PoistaHauskaa, meillä on 13 samaa kirjaa. Ikävä kyllä, vanhoissa kirjoissa on virheellistä opastusta monesta asiasta, varsinkin torjunta-aineista. Lukijalta vaaditaan hyvää lähdekritiikkiä ja osaamista, jotta saa karsittua väärät ohjeet pois. Mukavaa on silti havaita, että maan kasvukunnon arvostus on ollut ajankohtaista aina samoin kuin kotitarveviljelyn merkitys.
VastaaPoistaOho, onpas tosiaan hauska juttu!
PoistaMoni asia on muuttunut tiedon lisääntyessä. Välillä ihan naurattaa ja välillä kauhistuttaa vanhempia opuksia lukiessa.
Onpa sinulla kattava kokoelma puutarhakirjoja, ja mukava kuulla että palaat niihin vielä nykyisenä digiaikanakin. Kyllähän on niin erilaista selailla kirjoja, kuin istua netissä. Huomasin että itsellänikin on monia samoja kirjoja, ja kyllä etenkin joidenkin uusien kasvihankintojen kohdalla palaan etsimään tietoa perinteisestä kirjasta. Ensimmäisestä puutarhakirjastani en koskaan luovu (enkä kyllä muistakaan) koska se on jotenkin niin sympaattinen siksi, että se luettiin hyvinkin tarkkaan, ja monta kertaa. Melkein osaan sen ulkoa 😁
VastaaPoistaKirjat ovat edelleen kovassa käytössä! Tieto on netissä jotenkin niin sirpaleisena, että kirjan esiin kaivaminen jotenkin rauhoittaa ja maadoittaa.
PoistaEikö olekin ihana omistaa joku tuollainen vanha kirja, jolla on itselle niin paljon tunnearvoa?!
Täältäkin puutarhakirjoja löytyy;) Osa näistä esittelemistäsi oli tuttuja, mutta muutama sellainenkin löytyi, jota minun hyllyssäni ei ole.
VastaaPoistaUskon sinultakin puutarhakirjoja löytyvän😉
Poista